Els balnearis són centres especialitzats que utilitzen l’aigua per la recuperació, rehabilitació, alleujament, prevenció, millora i cura de la salut integral de la persona. Tot això ho fan complementant amb altres teràpies. Es tracta de prevenir la malaltia, alleujar les dolències físiques i conservar i calmar la salut.

Els nostres Balnearis:

Són llocs que disposen d’aigües mineromedicinals declarades d’utilitat pública. Poseeixen les instal·lacions pròximes al manantial en les que es tracten les dolències tant amb la ingesta de l’aigua com a través de diferents tipus de tractaments.

Estan formats pel tracte personal, programes d’oci, activitats culturals i físiques, en un entorn natural, sa i agradable.

La cura en un balneari compta amb dos aspectes fonamentals:

  • Promoció de la salut, consisteix en produir un estat de recuperació psíquica i física que preveu i/o disminueix els estats de malalties, influint positivament en l’educació sanitària de la persona, sent així un factor en la prevenció de malalties o dolències.

  • Depenent del temps de l’estància als balneàris, es busca la cura o millora de l’evolució de processos crònics patològics.